Montae & Partners -TrainingMontae & Partners -Training

Training

Het onderwerp pensioen is de afgelopen jaren volop in het nieuws geweest. De actualiteiten volgen elkaar in hoog tempo op: Lage rentestanden, tegenvallende beleggingsresultaten, de vraag over de houdbaarheid van het huidige pensioenstelsel, de hogere levensverwachting en de veranderende wetgeving rondom pensioenen.

Medewerkers hebben vragen over hun pensioen en richten zich vaak als eerste tot u als OR-lid. Maar hoe zit het met uw eigen pensioenkennis? Tijdens een van onze cursussen nemen wij u graag mee in de wereld van pensioen. In een interactieve en ongedwongen setting zorgen wij ervoor dat u weer volledig op de hoogte bent.

Basiscursus
In een dagdeel praten we u bij over alle ontwikkelingen en de impact hiervan op uw pensioenregeling. Hierna beschikt u over de benodigde basiskennis om mee te kunnen praten tijdens instemmings- en adviesaanvragen. Aan de hand van uw eigen regeling nemen wij u mee in de belangrijkste ontwikkelingen die uw pensioenregeling raken. Wij werken niet met standaardcursusdata, wij geven de cursus wanneer het u uitkomt.

Verdiepende cursus
In een verdiepende sessie zoomen we verder in op onderwerpen die specifiek voor u als ondernemingsraad van belang zijn. U kunt hier zelf een aantal onderwerpen aangeven waar wij dieper op in gaan en verder voor u inzichtelijk maken. Denk hierbij aan voorbeeld berekeningen die specifiek op uw situatie van toepassing zijn en nadere toelichting op specifieke wet- en regelgeving.