De pensioenadviseurs voor Ondernemingsraden

Wij adviseren ondernemingsraden over pensioenvraagstukken. Onze kracht is dat we ingewikkelde dingen makkelijk maken. Met onze vijf vestigingen is er altijd een adviseur bij u in de buurt.

Waar wij u mee helpen...

De pensioenadviseurs voor Ondernemingsraden

ORpensioen is onderdeel van Montae & Partners. Daarmee bent u verzekerd van professionele adviseurs die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en profiteert u van de kennis van onze gehele organisatie. Met 5 kantoren door heel Nederland is er altijd een expert bij u in de buurt.

Over Montae & Partners

De pensioenadviseurs voor Ondernemingsraden

Al 25 jaar adviseren wij ondernemingsraden over pensioenvraagstukken. Heeft u een pensioenvraag? Wij helpen u graag en bel ons vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact op

Over ons

Strategische keuzes maken over de pensioenregeling binnen het totale arbeidsvoorwaardenpakket kan best lastig zijn. De adviseurs van ORpensioen, helpen ondernemingsraden bij het maken van de juiste strategische keuzes. Of het nu gaat om een klein advies of om een veelomvattend project: onze adviseurs helpen ondernemingsraden elk risico en elke kans secuur te beoordelen. Wij zorgen ervoor dat ondernemingsraden de afwegingen helder in kaart heeft, efficiënt kan besluiten en een goede gesprekspartner is voor de werkgever.

De adviseurs van ORpensioen zijn onderdeel van Montae & Partners. Een landelijk werkend advieskantoor met meer dan 130 pensioenspecialisten. Ze kennen de pensioenmarkt en helpen u graag bij als uw pensioenvragen. Heeft u hulp nodig, of heeft u een vraag? Bel of mail ons, wij helpen u graag.

Advies op een andere manier

Voor een ondernemingsraad zijn pensioenzaken vaak geen alledaagse kost. Als de werkgever de pensioentoezegging wijzigt, dan is men verplicht dit ter instemming bij de ondernemingsraad voor te leggen. ORpensioen ondersteunt en adviseert u bij het toetsen van de instemmingsaanvraag. Deze advisering gebeurt zo uitgebreid als u als ondernemingsraad dat wilt. Een quick-scan van het werkgeversvoorstel behoort tot de mogelijkheden, maar ook het opstellen en uitvoeren van een enquête voor uw achterban ligt op ons terrein. Wij adviseren en ondersteunen uiteraard ook bij het opstellen van een tegenvoorstel en het uitonderhandelen hiervan. Dit alles uiteraard op maat, want geen enkel instemmingstraject is gelijk.

Montae & Partners

ORpensioen is onderdeel van Montae & Partners, een toonaangevende adviesorganisatie op het gebied van pensioen, zorg & inkomen en arbeidsongeschiktheid.

Montae & Partners adviseert ondernemingsraden, werkgevers, pensioenfondsen, vakbonden en de overheid. Van de 130 mensen die werkzaam zijn bij Montae & Partners zijn er een aantal gespecialiseerd in advisering aan ondernemingsraden. Wat deze adviseurs anders maakt? We vertellen het u graag tijdens een persoonlijk gesprek.

ContactNaar Montae & Partners

Onze adviseurs

Martijn van Alphen

Wat is er nu leuk aan het vak van Pensioenadviseur? Die vraag krijg ik regelmatig. Ik krijg juist veel energie van mensen helpen met een onderwerp wat ze belangrijk vinden, maar helaas ook vaak ontzettend moeilijk. De uitdaging om de materie simpel en levendig te maken, zodat mijn klanten weten welke beslissing ze moeten nemen daar gaat het mij om. Of dit nu geldt voor een werkgever die zijn pensioenregeling in heroverweging neemt of een Ondernemingsraad die hulp zoekt bij een instemmingsaanvraag.

Als adviseur van de Ondernemingsraad ben ik graag de vooruitgeschoven pion namens de vertegenwoordiging van werknemers om het gesprek met de werkgever aan te gaan. Bij het maken van beleid of het aangaan van onderhandelingen. Daar word ik blij van.

Neem gerust contact met mij op:
martijn.van.alphen@montaepartners.nl
+31 (0)6 111 736 22

Ramona van Wijk

Pensioen is mijn passie. Dit voor velen lastige onderwerp maak ik graag begrijpelijk voor werkgevers en werknemers.

Mijn kennis en expertise zet ik vol enthousiasme in om de Ondernemingsraad bij te praten over de actuele ontwikkelingen op pensioengebied.

Als pensioenconsultant sta ik Ondernemingsraden bij in het realiseren van de best passende pensioenregeling.

Neem gerust contact met mij op:
ramona.van.wijk@montaepartners.nl
+31 (0)6 213 674 01

Roel Nass

Ik adviseer en train al ruim 20 jaar ondernemingsraden en werkgevers over pensioen. Ik ben actuaris én consultant: ik maak alle denkbare berekeningen die komen kijken bij pensioen en vertaal cijfers in adviezen en oplossingen. Mijn doel is om lastige materie terug te brengen tot de essentie, zodat alle partijen begrijpen waar de discussie over moet gaan. Want uiteindelijk gaan pensioenvraagstukken over keuzes maken: over budget, over risico, over de beste uitvoerder.

Mijn visie is dat de adviseur van de ondernemingsraad belangenbehartiging combineert met het leveren van toegevoegde waarde. Geen dubbel werk, maar oplossingen bieden met de innovatieve tools, kennis en ervaring we bij Montae & Partners in huis hebben. Ik merk dat dat aan beide kanten van de overlegtafel wordt gewaardeerd. Ik ben in staat het vertrouwen van de werkgever te winnen door oog te hebben voor zijn belangen.

Mijn aanpak levert relaties op met ondernemingsraden die zich niet beperken tot één instemmingstraject, maar structureel van aard zijn. Ik zorg dat jouw ondernemingsraad op de hoogte blijft van de pensioenactualiteit en weet wat te doen bij bijvoorbeeld wetswijzigingen of de afloop van het contract, dat na verkiezingen nieuwe leden worden bijgespijkerd, kortom: dat jouw ondernemingsraad een volwaardige gesprekspartner is als het gaat om pensioen en duurzame inzetbaarheid. Het is voor mij geen enkel probleem als Engels de voertaal is in een adviestraject of opleiding.

Neem gerust contact met mij op:
roel.nass@montaepartners.nl
+31 (0)6 511 726 12

Neem contact met ons op

Stel vrijblijvend uw vraag aan onze adviseurs per mail of telefonisch. Klik op onderstaande buttons om contact op te nemen.

Wij nemen contact met u op

Laat uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op over uw vraag.

(* verplichte velden)

Selecteer uw voorkeur:

Bedankt! Wij hebben uw aanvraag ontvangen en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Uw aanvraag is niet gelukt. Probeer het nog een keer. Krijgt u deze melding vaker? Laat het ons weten door te mailen naar: marketing@montaepartners.nl