Casus: Package deal pensioen en arbeidsongeschiktheid voor Le Blanc Advies 

Adviesbureau Le Blanc levert diensten in digitalisering voor klanten binnen de overheid en de semioverheid. Het bureau is specialist in Analyse en Architectuur in de informatievoorziening. Directeur Joost Gordijn geeft dagelijks leiding aan meer dan 50 mensen. Voor advies over pensioen- en inkomensverzekeringen nam Joost de afgelopen jaren regelmatig contact op met Montae & Partners.  

“We hebben Montae & Partners gevraagd om ons te adviseren over de overgang naar een nieuwe pensioenverzekering en voor het totale pakket aan verzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Het gaat om een WIA-excedentregeling en de WGA-aanvullende regeling,” vertelt Joost, “In het kader van goed werkgeverschap wilden we dat het goed geregeld was.” 

Pensioen 
Joost heeft bij Montae & Partners contact met adviseurs Dennis van de Worp en Remco Reinders. De laatste adviseerde Le Blanc Advies over de nieuwe pensioenverzekering. “Van het geven van advies, tot het samen opstellen van een short list met criteria en een stuk communicatie, het verliep erg prettig,” volgens Joost. “Er ontstond zelfs spontaan een pensioencommissie vanuit de collega’s, er waren best wat mensen met verstand van pensioen. Een nieuwe pensioenverzekering raakt alle collega’s en dan is het fijn dat een vertegenwoordiging met Remco kon sparren. Ik kon het proces volgen en het advies voor de keuze overnemen.” 

Package deal 
Dat Montae & Partners Le Blanc ondersteunt op zowel het gebied van pensioenen als op het gebied van verzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, heeft zo zijn voordelen. “Aan de ene kant staat het los van elkaar. Aan de andere kant heeft alles impact op je collega’s en het zijn financiële zaken die ze vaak niet helemaal op het netvlies hebben. Dan is het handig dat je het als package deal kunt communiceren,” aldus Joost. Voor hemzelf heeft het ook voordelen. Hij legt uit: “De expertise zit in één enkel bedrijf, dat is erg prettig. Je kunt het tegelijkertijd afhandelen, je hebt vertrouwen in een organisatie en als ze dan twee vraagstukken in een keer oplossen dan is dat fijn.” 

Specialist 
Ook voor een heel specifiek vraagstuk kon Joost bij Montae & Partners terecht. “Er speelde een vraag met de ziektewet. Het was best een ingewikkelde situatie, waarmee ik naar hen toe ben gegaan. Het bleek dat dé kennisspecialist op dit gebied bij Montae & Partners werkt. Dat is fijn, voor bepaalde vragen die wat dieper gaan hebben jullie ook specialisten in huis.”  

Goed werkgeverschap 
De klik zit voor Joost in de kwaliteit van de geleverde diensten. Joost: “Wij zijn zelf ook een kwaliteitsbureau met vakkundigheid en expertise en dat zoek je dan ook in partners en leveranciers. We gaan niet voor het goedkoopst, wel voor goed. Daar profiteren mijn werknemers ook weer van. Ons pensioen is nu geregeld voor minimale beheerkosten en met een maximaal premiedeel voor pensioen.” Dit geldt ook voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. “Je denkt er niet altijd bij na, maar het zal je maar overkomen dat je langdurig arbeidsongeschikt wordt. Nu is in alle gevallen 70% van het laatst genoten inkomen gegarandeerd. Dit doen we ook in het kader van goed werkgeverschap. Je bereikt dit makkelijker met een collectieve verzekering dan dat je het individueel moet oplossen, ” legt Joost uit. 

Extra dienstverlening 
Bij de introductie van de nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering bleek dat het toch best lastige materie was. Joost: “De adviseur van Montae & Partners bood daarom spontaan aan om zelf een praatje te komen houden. Hij heeft een verhaal gehouden voor alle collega’s, dat was verhelderend. Het is krachtig dat een externe deskundige dit doet, dat is dat stukje extra dienstverlening.” Er wordt meegedacht vanuit deskundigheid, volgens Joost. “Als er verder iets extra’s aan de hand is dan pakken ze dat ook op. Er waren op een gegeven moment vraagtekens of een HR-bestand wel klopte. HR stuurde de bestanden op en zij zochten het wel even uit. Dat is heel prettig, je hoeft niet van het kastje naar de muur. Ik heb het gevoel dat ze het willen oppakken en oplossen.” Of Joost Montae & Partners in de toekomst weer voor andere vragen zou inschakelen, is nu nog niet bekend: “Ik kan nu nog niet bedenken wat en wanneer, maar als het zo zou uitkomen dan zou ik dat zeker doen.” 

 

 

“Het is heel prettig werken met de mensen van Montae & Partners. Er wordt meegedacht vanuit deskundigheid en als er iets anders aan de hand is dan pakken ze dat ook op. Ze weten waar ze het over hebben en dekken het hele veld af in plaats van dat ze zich op één verzekeraar richten. Als je vanuit je eigen DNA naar die vakkundigheid en expertise op zoek bent, dan is de klik snel gelegd en heb je aan een half woord genoeg.” 

Joost Gordijn, Directeur Le Blanc Advies